fredag den 12. juni 2009

Kollegaens dag

Den 9. juni – blev i Berlingske Business’udråbt’ til kollegaens dag -en dag i lighed med Røgfri dag, Mors dag, Fars dag og Valentins dag.

Idéen bag denne nye ’mærkedag’ er skabt af direktør Helle Bro, Bro KommunikationPointen er, at vi den 9. juni skal fokusere på de personer, vi tilbringer allermest tid sammen med:
Kollegerne på kontoret! – eller på arbejdspladsen i øvrigt!

I min terminologi er HVER dag kollegaernes og min dag.
Vi skal HVER eneste dag, have opmærksomhed på hinanden, ikke kun den 9. juni. Vi skal hver dag have fokus på hinanden og behandle hinanden på en ordentlig måde.Vi skal hver dag bruge anerkendende og positiv kommunikation på arbejdspladsen –kort og godt vi skal behandle hinanden ordenligt -det skaber gode energier, en god ånd og glæde!

Vi skal give anerkendelse og ros, støtte hinanden når det er svært, tale sammen, prale med hinanden, glæde os med hinanden. Give big five med hinanden.

Der er skrevet en lille ’håndbog”, af Kathleen Keating, omkring emnet, ”Knus hinanden – kunsten at knuse”. Jeg har læst at den skulle være meget velegnet f.eks. ved et ’kick off’ arrange-ment til opstart af en visions-, værdi- eller teambygnings-proces. Du er velkommen til at rekvirere et gratis eksemplar via info@consulteam.dk – så længe lager haves.

Jeg har bestilt den og skallade dig vide hvordan den er .

Hvornår gav du sidst anerkendelse eller ros til en medarbejder, var opmærksom på din kollega eller fortalte din leder hvor god han/hun er?

Var det i dag ?
var det igår ? eller
kan du ikke huske hvornår det var?

Så er det måske nu du skal blive opmærksom på de mennesker du er i blandt - find det positive og anerkendende og fortæl dem det.

Giv til din kollega ... jo mere du giver jo mere får du.
Giv og spred glæde

TA og GIV en GOD dag

1 kommentar:

  1. Kære Mette

    Tak, fordi du er med til at sprede det gode budskab!

    Kollegaens Dag er heldigvis allerede ved at blive en tradition, da vi for anden gang fejrer dagen den 9. juni 2010.

    Læs mere på www.kollegaensdag.dk - hvor du bl.a. kan teste, hvilken type kollega du er, sende et Kollegaens Dag kort og nominere årets kollega.

    Mange hilsner
    Mads Aarup
    Bro Kommunikation

    SvarSlet